AKTIV MED ARTROSE

Logo-2-farger-navn-e1429082134621.png
 
frbm.jpg
bildebm.jpg

Neste Kurs Starter 10.oktober.

AktivA (Aktiv med Artrose).

Artrose (eller slitasjegikt) er den vanligste og mest utbredte revmatiske sykdommen. Dette er en kronisk sykdom der brusken på leddflatene blir brutt ned. Videre påvirkes også andre strukturer i leddet, som leddkapsel, leddbånd, muskler og knokler. Forekomsten av artrose øker med økende alder, men dette skyldes primært at dersom man har fått artrose, så er dette noe man har for resten av livet. Artrose er den vanligste årsaken til funksjonsnedsettelse hos eldre mennesker. Man kan få artrose i alle bruskkledde ledd, men det er likevel vanligste å få artrose i knær, hofter og fingre. Årsaken til artrose er ikke kjent, men flere risikofaktorer er blitt identifisert: overvekt, arvelighet, tidligere leddskader, belastende arbeid, alder og muskelsvakhet.

Diagnosen artrose stilles ofte ved hjelp av røntgen, det kan imidlertid ta lang tid før man ser forandringer på røntgen. Det er viktig å komme i gang med behandling og trening tidlig i sykdomsforløpet, og gjennom sykehistorien, undersøkelse av bevegelighet og registrering av smerter kan man stille diagnosen tidligere enn ved røntgen og dermed komme i gang med trening på et så tidlig tidspunkt som mulig.

Kurset består av èn undervisningskveld med informasjon om hva artrose er, behandling og hva du selv kan gjøre.
Deretter vil kurset bestå av 6 uker med individuell trening i gruppe - 2 ganger pr uke. Dette vil skje på ettermiddag/kveld. 
Gå inn på link for å se mer om det internationale programmet: 
http://aktivmedartrose.no/
 
Ta kontakt med vår fysioterapeut Siv Kolsrud på mail siv.kolsrud@gmail.com for informasjon og påmelding. 


behandlingspyramide.jpg