Kurs i melkesyregjæring/

fermentering

Melkesyregjæring er en gammel tradisjon som har kommet tilbake for fullt!

Fermentert mat og drikke er din beste kilde til gode bakterier, kan bidra til å styrke immunforsvaret og forebygger sykdom. 70 - 80 % av ditt immunforsvar finnes i tarmene, og tarmfloraen har stor betydning for din helse.
Diabetes, revmatisme, overvekt og mental helse: Ny forskning setter fokus på viktigheten av en balansert bakteriesammensetning i tarmene.
Fermentering er enkelt, spennende og morsomt og har tradisjoner fra våre forfedre i kulturer over hele verden.

NOE AV DET BESTE DU KAN GJØRE FOR DEG SELV OG DINE NÆRMESTE!

Du lærer å lage blant annet:
-         Sauerkraut, surkål slik den egentlig skal lages og andre syrnede grønnsaker
-         Kimchi, Koreas nasjonalrett
-         Kombucha, fermentert te
-         Kefir
-         Surdeigsbakst
Du får:
-         Startkultur til de ulike produktene
-         Økologiske råvarer
-         Krukker som du lager dine egne grønnsaksblandinger i
-         Oppskrifter og kursmateriale
…og en hyggelig kveld sammen med andre matentusiaster!

Ta kontakt for neste kursdato! (Våren 2019)
·         Tidspunkt: kl 1730-2100
·         Pris: 950 kr
Påmeldning i resepsjonen i treninggsalen eller på mail: ingvild.b.lien@gmail.com

 

Kurs i sukkerfri bakst!

Har du lyst til å lære å bake gode kaker, konfekt og andre søtsaker men ønsker å redusere
karbohydrat- og/eller sukkerinntaket?

Har du eller noen du kjenner diabetes, eller har av andre årsaker, behov for å redusere sukkerinntaket? Da er dette kurset for deg!
 Alle ingrediensene som benyttes er gluten – og kornfrie, slik at kurset også passer utmerket for deg med cøliaki eller intoleranse mot ulike kornslag.
Vi går igjennom:
·       Hvorfor redusere sukkerinntaket?
·       Kunstig VS naturlig søtning
·       Bakeegenskaper og bruksområder til de ulike søtningsmidlene
·       Oppskrifter
·       Vi baker sammen!

Kr 950,-

Påmelding:ingvild.b.lien@gmail.com